Ieskaties

36 komentāri par “Elku krustu izgāztuve

  1. jūsu šaurprātībai un paštaisnumam nav robežu!!!esi sveicināts lecīgu pusaudžu bandā!!!labi,ka neiepazinu KLB no šīs lapeles!!!

  2. Paldies, draugs luterions, par jēgpilno un objektīvo vērtējumu. Šādi atzinīgi vārdi ikreiz dod motivāciju tālākai darbībai. Tiešām, paldies.

  3. nu bet kā lai savādāk par tik NEOBJEKTĪVU un JĒGPILNU fotosesijas nosaukumu un tā zemtekstu!!!

  4. Diemžēl, jāpiekrīt kolēģim – ļoti trāpīgs virsraksts.
    Kā tu, draugs, nosauktu šo vietu?

  5. uo, sveikiņi, par ko plūcamies?
    jā, biju te es pagājušā gada vasarā Lietuvā un pa ceļam skatos, redzu kādu ērmīgu vietu: (laikam lielākā Baltijā reliģisko simbolu izgāztuve)
    – – –
    piestāju, apskatījos un nopriecājos: “vai ak vai … redz cik daudz cilvēku beidzot tikuši skaidrībā ar sevi (atkrituši no elku kalpošanas).
    Un nopriecājos arī par lietuviešu valdību, ka tik prātīgi noorganizēts, ka tauta savas par liekām kļuvušās kulta lietas var atvest un skaisti sakraut vienu viet’.Jā, izgāztuve iekārtota zolīdi – ar celiņiem un kāpnītēm – viss kā eiropā.
    – – –
    jādomā, ka nāk daudzi [par to liecināja zīme-tirgotāji, kas līdztekus visādām citām bezģeluškām piedāvāja iegādāties atkl jaunus (citus) elku simbolus – porcelāna budiņus, stikla zilonīšus, ģipša marijiņas, plastmasas jēziņus, koka krustiņus, relģiskas bildītes … un daudz vis ko citu vis visādos izmēros, un dažādām gaumēm (un apmeklētāju rocības)
    – – –
    vēlāk dzirdēju, ka izgāztuves tīrīšana gan notiekot diezgan barbariski – ar dedzināšanas metodi (laikam neko nav dzirdējuši par globālo sasilšanu). Nu, jā …bet ko tur… kaut kā jau tai kompozīcijai jāveidojas.

  6. Draugs, luterions, vienmēr svarīgi ir nenovērsties no būtiskā – no Dieva vārda un sakaramentiem – žēlastības līdzekļiem, ar kuriem saistās Dieva apsolījumi.
    Sludināt, kristīt un pārvaldīt Vakarēdienu pavēlēja pats Kungs un Glābējs, Jēzus Kristus – bet krāmēt kaudzē krustus ir pašu cilvēku iniciatīva.
    Vai šajā kalnā mēs ieraugām ticības augļus un sekošanu Dieva norādījumiem?

  7. jā, luterions(tas laikam saliktenis no luterānis+leģions), pareizi tu saki: “krusta kalns starp citu ir arī kultūras piemineklis!”
    [es ar tādiem, kā tu allaž tik pa labam]
    – – –
    vārds “kultūra” jau satur to pašu sakni ko vārds “kults”

  8. luterions nav radikālis.bet necieš šauru pasaules skatījumu un bezjēdzīgu lecīgumu!ja jūs tā turpinēsiet- portāls paliks TIKAI dažu domubiedru čatiņš!

  9. Piedod, draugs, luterions, bet kā tu domā – vai vārdi tavā pirmajā atsaucē “jūsu šaurprātībai un paštaisnumam nav robežu!!!esi sveicināts lecīgu pusaudžu bandā” ir mazāk radikāli, šauri un bezjēdzīgi kā vārds “izgāztuve.” Tad jau sanāk, ka mēs esam vienādi pēc tavas vērtēšanas sistēmas.

    Es taču tev jautāju – kā lai nosauc šo potenciāli maldinošo “svēt”vietu?

    Par briesmām taču ir jābrīdina – asi vai mierīgi – tam iespējams nav nozīmes.

  10. es rakstu atsauksmi, nevis virsrakstus kristīgā? portālā.
    a krusta kalns ir unikāls kultūrfakts.iesaku painteresēties par tā izcelsmi…

  11. draugs, luterioni, es arī labprāt dzirdētu atbildi uz jautājumu: “kā lai nosauc šo potenciāli maldinošo “svēt”vietu?”

  12. nekā nesauc.pietiek ar faktu ka tas pastāv.visu vajag salikt pa plauktiņiem?

  13. nu tad esmu iemaldījies pie pareizajiem – nepostmodernistiem, kuriem viss ir skaidrs un kas savādāks, tas no ļauna.salve!

  14. oi cik labi AigarD šo pašu lietu- par portāla ideju,realitāti un nākotni, ņem Veidenbaumu komentējot!!!lai gan viņš nav man autoritāte un/vai garīgais tēvs, piekrītu viņam!!!

  15. Mīļais draugs, visus ieteikumus, ierosinājumus un rakstus lūdzu sūtīt uz epastu gviclo[iekš]ebaznica.lv. Būšu pateicīgs.

    Mēs saucām, saucam un sauksim lietas to īstajos vārdos. Vari mums pievienoties, vai arī mūs lamāt, izsmiet un apvainot. Tava izvēles [ne]brīvība.

  16. par to, kas īsti ir nākotnes sludinātāji (pravieši no Dieva vai velna)
    mēs neapšaubāmi kaut kur; kaut kad varēsim pārliecināties:)
    – – –
    :(praviešu pravietojumi atpazīstami/vērtējami pēc to
    piepildīšanās/nepiepildīšanās:)

  17. cerēju ka e-baznīca būs nopietns orgāns,kur teoloģija nepazūd aiz zākāšanās bildītēm(starp citu- jūsu, nevis tā skandalozā itāļa bildītēm!).

  18. Pirmkārt, zākāties nevag par Evaņģēliju, jo tas cilvēku dara par ķeceri.

    Redzi draugs, mums, atšķirībā no viltus pāvesta un kardināliem, kas piesavinājušies tradicionālus apģērbus un nosaukumu, ir arī teoloģija, ne tikai apģērbi. Tādēļ mums ir lielākas tiesības būt pāvestiem un kardināliem – tiesa – mēs tādu godu nemeklējam.

  19. Pareizticigo svetbildes gan nededzina – bet pat zog un pardod par daargu naudu aarzemees….Tas pieraada to – ka patiesaij Ticibaij ir ari komerciaalaa veertiiba :)

  20. ja būtu tāda pati vieta ar tūkstošiem budiņām vai baāliņiem, tad tas būtu tikpat nopietns KULTūrobjekts, ko visiem cienīt un godāt, un rādīt bērniem, lai tak’ uzņem to enerģiju, kas tur ira. :D
    mēs ar ģimen’ ar’ tur vienreiz iegriezām, par cik lietuvzemē. zin, nevarēja īsti saprast, kas un kā, bet jūs, paldies, atvērāt acis! piekrītu jums.

  21. šī patiesi ir viena šausmīga vietiņa. man bērnībā nekad tam krustiņam, ko nopirkt un nolikt tur, nesanāca naudiņas:)) Jēkaba katedrālē mūs pat kaut kādā ekskursijā uz turieni gribēja vest kā nelielā svētceļojumiņā, pa ceļam rožkroni skaitot

  22. Pilniigi piekriitu liuteronim.Argumentacija pamatota,at$k,iriibaa no da’za laba…

  23. Salikuši ļaudis pestīšanas simbolus – krustus vienviet, cits kā lūgšanu, cits pateicībā…tas ir labi.

  24. …modernie luterāņi gan māk visu smuki pagriezt un pielāgot pēc vajadzības…tas nav labi, ja paliek Dieva Vārda patiesībā.
    Protams,tas labi ir cilvēkiem, kuriem patīk, kad runā tā, ka ausis niez…

  25. Janis Kaklins, nejauc Dieva vārdu ar savām iedomām par to un būs labi…

Atbildēt