Ieskaties

11 komentāri par “Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas 27. Sinode

  1. Sens teiciens spēkā pasaulē
    Kas atklāj shito domu
    Tev šauro ceļu jāmeklē
    Ved būvētie uz Romu

  2. algu solīšanas aizsegā gaidāmi “svētīgo” jauninājumu pieņemšana

  3. a kad e-baznica sāks atspoguļot Konf. lut. baznīcas sinodes? iemetu meklētājā: informācijas nav itin nekādas. Par LELB raksta visi, kam nav slinkums .. :)

  4. Tāda Konfesionāli luteriskā baznīca nemaz nav.

    Ir tikai viena vienīga konfesionāli luteriskā draudze, kura, cerams, padalīsies ar saviem dižajiem lēmumiem.

    Ar cieņu,
    gviclo

  5. Delfi ziņo, ka 77% (vajadzīgo 75%) nobalsojuši par grozījumiem SO.
    Arī twiterī Saulkrastu mācītājs Ivo Pavlovičs nekavējās paziņot rezultātus-“201 par 59 pret atturas 22 Spēcīga liecība tam, ka LELB Dieva Vārds ir autoritāte-grozījumi pieņemti. Ordinēs tikai vīriešus.”
    Saliekot minētos ciparus kopā, sanāk, ka atturējošos balsis netiek ņemtas vērā (tad tiešām sanāk 77%).
    Ja ir 282 balsotāji (pēc I.Pavloviča vārdiem), tad 3/4 ir 212 ir tie kuriem bija jābūt PAR, t.i. 3/4 balsu vairākums (LELB Satv.76.p.). Tātad pietrūkst 11 balsis.

  6. Spēcīga liecība tam, ka LELB Dieva Vārds ir autoritāte-grozījumi pieņemti

    tikpat labi arī katoļiem u.t.t.

  7. interesanti, kāpēc tieši bija jābūt 3/4? Vai tas kur noteikts? Austrālijas luterāņiem pietiek ar 2/3, lai ko pieņemtu sinodē?

    Nemaz nezināju, ka pirms 27.Sinodes LELB praksei neordinēt sievietes par mācītājām neesot bijis īsti likumīga pamata, jo spēkā esot bijis 1989. gada Sinodes atbalsts sieviešu ordinācijai.

  8. Latvijas Republikas Satversmi mainīja (preambula) ar 2/3 balsīm. Iespējams, 3/4 ir izdomātas, lai nevarētu izmainīt vai atcelt esošo satversmi. 75% ir diezgan nereāls cipars ņemot vērā LELB daudzveidību novirzienos, ja tik nav kāds ievirzošais spēks. Kā teica draudzes virsmācītājs, tad balsojums būs negodīgs, jo paredzēts atklāts un daudzi baidīsies balsot PRET.

    Pēc SO balsojuma kāda grupa iesniedza protestu. Speciāli izveidota komisija konstatēja, ka viss noticis likumīgi. Lūgšu draudzes priekšnieku izskaidrot LELB Satversmes 76.pantu. Iespējams, tiem 22 atturībniekiem tiek piešķirts nebalsojošo statuss, tad kādas satversmes pēc?

    Šodien pēc Dievkalpojuma draudzes otrais mācītājs izskaidroja sinodes divus galvenos lēmumus-SO un klosteri. Klosteri esot paredzēti cilvēkiem kuri grib būt luterāņi, bet negrib pievienoties nevienai draudzei. Bitāns organizēs монастырь (tas no manis).
    Pēc stāstījuma par SO balsojumu, par atgriešanos pie senbaznīcas un luterisma pamatiem, un, ka beidzot esam īsta (pareiza) baznīca, draudzē iestājās patoss, ar applausiem tika sveikts šis lēmums. Tajā brīdī jutos neomulīgi.

  9. jocīgi – nekur (vismaz neizdevās atrast) nav rakstiski fiksēts, nepieciešamais LELB Sinodes balsu sadalījums, lai kaut ko grozītu – viens izdomāja pārejie neiebilda.. iepriekšējiem labojomiem laikam pietika ar 51%

  10. Apsveicams lēmums dziļākā ieslīgšanā pāvestībā. Tas būtu tas pats, ka balsotu par ticību Trīsvienīgam Dievam.

    Ar cieņu,
    gviclo

Atbildēt