Ieskaties

2 komentāri par “Jautājumi un atbildes par Svēto Garu

  1. mjaa… ir gadiijies sanjemt paarmetumus, tjipa: tev nav sveetaa gara! kaapeec? taapeec, ka tad, kad tu sludini, no tevis nestaro prieks… saku, ka neviens nevar teikt: Kungs ir Jēzus, – kā vien Svētajā Garā (1.kor.12:3), bet tas jau taadus viirus nepaarliecina… paardziivojumi vinjiem ir gars, rakstu skaidroshana – tikai praata darbiiba… :(

  2. tas notiks pēdējās dienās, saka Dievs, Es izliešu no Sava Gara pār visu miesu, un jūsu dēli un jūsu meitas pravietos, un jūsu jaunekļi redzēs parādības, un jūsu sirmgalvji sapņos sapņus. Un arī pār Saviem kalpiem un Savām kalponēm Es tanīs dienās izliešu no Sava Gara, un tie pravietos. (Ap D 2:17,18)

    Kā šo interpretēt? Vai Dievs atņēmis ir praviešus? Tāpat, kad Gars runā svešās mēlēs, tad taču Dievs nerunā neko sev pretīm. Teikt, ka tas nav Dieva Vārds, jo nav 1:1 Dieva Vārda citāts, būs grūti. Kā pārbaudīt? It kā ar Dieva Vārdu, bet tad kāds dedzīgs ticīgais dajebkuru pravieti noraidīs sakot, ka šis nerunā kā stāv rakstīts! Un otrādi, neba nu katru “pravieti” par pilnu rubli jāņem?
    Šitā ir tā problēma… ka mēs ZINĀM, ka Sv. Gars vēsturē ir runājis ne tikai caur jau uzrakstīto vārdu, bet ikreiz runājis caur cilvēkiem. JD Dievs gan apstiprina to ar brīnumiem… Vai šodien katrs ar brīnumu apstiprināts vārds būs uzticams, jo ir brīdinājums, ka beigās Velns arī trikus taisīs?

Atbildēt