Ieskaties

13 komentāri par “Par Kristus vārdiem Svētajā Vakarēdienā

  1. man vēl patika kādā “Dzīvības Vārds” vakarēdiena salīdzinājums ar prieku par gaidāmām laulībām! Kamēr saderinātie gaida savu īpāso dienu, viņi pavada kopā laiku viens otru iepazīstot, tāpat arī mēs vēl tik gaidam uz pestīšanas piepildīšanos, tāpēc Jēzus mūs iepriecina pats ar Savu klātbūtni, nevis simbolisku, bet patiešām reālu un objektīvu klātbūtini!!!

  2. Ingar :)
    Sv. Vakarēdiens nav nekam pielīdzināms! To ņem vērā! ;)

  3. Neredzu Kristu.. es laikam savādāku bībeli lasu un citu Svēto Garu klausu?!!!!!!!Vai te ir kapi????? Atvainojiet , bet izskatās ka Svētā Gara izpausmes te tiek noliktas uz plauktiņa mapītē..žēl..

  4. Reliģija nav ticība, Jēzus atnāca lai noveltu akmeni-bauslību un pieņemtās dogmas, bet te Jēzus tikai bildīte..Mans Dievs ir dzīvs un reāls!!!

  5. mīļā gunta-v, vai Jūs izlasījāt e-sprediķi? vai vienīgi meditējāt par e-bildi?

  6. Jauki..te izrādās ir arī kāds vēl. laikam mācītājs..
    Pavisam nopietni..ar “svētām runām un bildēm ” neies šis darbiņš..
    Pieņemu Jūs patiesi lasāt bībeli un saņemat atklāsmi par Dieva Vārdu.Vai varbūt tas tā nav? Tad,atvainojiet, bet bez Svētā Gara vadības nekas nesanāks. Pārbaudīts.Kristiešu portālu daudz..bet cik ir dzīvi.Nebrīnieties par manu toni, bet5 tas kurš mani uzmeklēja draugos bija ar ļoti sliktu humora izjūtu-tādas bildes cilvēkiem nerāda!! Ja sēj Mīlestību, tad tā lai to var saprast un nesajaukt ar ļaunu
    Nekad nemeditēju.Sprediķi izlasīju,bet līdz šim sastapos ar to , ka Svētais Gars vada visus VIENĀDI neatkarīgi no konfesijas.Ja man kas tika atklāts, tad to tēmu dzirdēju visur, kur klausās uz Dievu.
    Laikam Jāvienojas lūgšanā, jo diez vai Jūs mani patrreiz varat saprast, jo ir ieguldīts darbs..un gribas saldus nevis rūgtus augļus..Lai Dievs Svētī ar savu gudrības un atklāsmes Garu, lai mēs labāk Viņu izprastu,apgaismota gara acis, lai mēs zinātu, kādu cerību dod Viņa aicinājums un kādu godības bagātību Viņš savējiem liek iemantot,

  7. un cik pārlieku liels ir Viņa SPĒKA mērs, kas parādās pie mums, ticīgajiem…Šis Vārds man ir atklāts..no Svētā Gara..Efeziešu 1 .nodaļa

  8. gunta-v >

    “..līdz šim sastapos ar to , ka Svētais Gars vada visus VIENĀDI neatkarīgi no konfesijas”

    Ļoti vienkāršs piemērs: luteriskā mācība par Svēto Vakarēdienu pastāv uz Rakstu vārda tiešu pieņemšanu ticībā – “tā IR mana miesa…” Baptistu mācība par Svēto Vakarēdienu uzsver tā simbolismu, izraujot no Kristus sacītā konteksta vienu vārdu – “pieminēdami”, tā noliedzot realo Kristus miesas un asiņu klātbūtni. Kalvinistu mācība ir intelektuāli smalkāk izstrādāta, taču tāpat runā par elementiem kā zīmi, un proti, zīme nav miesa un asinis, tāpat kā ceļazīme, kas apzīmē pagriezienu nav pats pagrieziens.
    Neiedziļināšos smalkākās teoloģiskas niansēs, taču Kristus miesas un asiņu reālas klātbūtnes noliegums Sv.Vakarēdienā rada izkropļotu izpratni gan par Dieva žēlastības saņemšanu [kā tas notiek], gan arī Kristus divām dabām. Un tās nav nieka lietas.
    Tagad, pēc minētajiem piemēriem, paskaidro, lūdzu, kas tas ir par garu, kas māca pretējas lietas?

    Bet ar vienošanos kopējā lūgšanā labāk nesteigties. Par kopējas lūgšanas principiem var lasīt sadaļā “raksti”.

  9. Es jau teicu-bez Svētā Gara nevar tikt tālāk par pasaulīgām lietām. Nav jēgas dogmām , principiem,pieņemtiem likumiem, kurus cilvēki izdomā TAS neved uz mūžīgo dzīvību.Tas nedod glābšanu..un vismazāk jau Dievs Tēvs gaida no mums upurus, bet Mīlestību ..gan!.. vados no Dieva Vārda- bez cilvēku skaidrojumiem un pieņēmumiem. Mana dzīve ir pierādījums tam, ka Dievs IR ar mani, tie kas mani pazīst var apstiprināt. Piemēri, kurus Jūs minat kā atšķirību starp vadību no Dieva ir nepiemēroti!Tā ir nevis vadība no Dieva, bet gan cilvēku skaidrojums.
    Bet vispār..lasot Jūsu piesardzību kopējai lūgšanai,radās jautājums vai ši vieta patiesi veidota tāpēc, ka Jūsos ir Kristus Mīlestība pret cilvēkiem..vai lai Jūs varētu spīdēt ar savu gudrību..Nevajag atbildēt man..atbildiet paši sev-cik ļoti Jums sāp tie kristieši kas dzīvo nabadzībā, uz ielas, slimībās? Cik ļoti sāp par tiem , kas soļo uz elli?
    Kam domāti šie gudrie un skaistie vārdi un kā parasti-spriedums-Mēs tie pareizākie? Var tēlot..bet kad būs jāstājas tiesas priekšā, tad atminat-viss zudīs, bet Mīlestība paliks-vai Jūs paliksiet? Vienā Garā mēs varētu lūgt, ja vien Jūs pazeminātos nedaudz un noslīgtu Patiesi pie Kristus kājām pēc Mīlestības..NAV rakstīts ka ir sķēršļi kopīgai lūgšanai tikai tas ka ir dažādas domas par kādu jautājumu- PALASIET pa īstam bībeli! tur stāv rakstīti DAUDZ piemēru par to, ka cilvēki iet pie Dieva pēc padoma lai saņemtu vienprātību kādā jautājumā. Mans Dievs ir Mīlestība..bet Jūsu?

  10. Iagāju šai portālā cerībā redzēt Kristus Mīlestību..

  11. Kas Jūs ir apbēdinājis, mīļā gunta-v?

    Katra kristieša dzīvē ir pierādījumu tam, ka Dievs dara labu, bet vai tādēļ mums jālielās un jāpaaugstinās pār citiem? Viss gods pieder Dievam.

    Kādēļ mums ir jāmērās ar mīlestību un pareizību?

    Mīlesība ir Dieva dota, tāpat kā pareizība, jo vienīgi Dieva Vārds ir pareizs, un vienīgi Viņš apliecina patiesu mīlestību.

    “Nevienam nav lielākas mīlestības kā šī, ja kāds savu dzīvību nodod par saviem draugiem. Jūs esat Mani draugi, ja jūs darāt, ko Es jums pavēlu.” saka Jēzus.

  12. gunta-v >
    Diemžēl neatradu atbildi uz savu jautājumu. Raālā situācija, kuru aprakstīju, nekādā veidā nav saistāma ar Jūsu apgalvojumu par vienotu garu, tāpēc man atliek vien secināt, ka minētais gars ir vai nu šizofrēniķis, vai bibliskā valodā runājot – melu gars, bet nekādā gadījumā ne Svētais Gars, kurš atklāj patiesību un vada tajā.
    Arī turpmākie izteikumi rada zināmu neizpratni. Apgalvojums, ka “nav jēgas dogmām” un tālāk – “vados no Dieva vārda bez cilvēku skaidrojumiem” nav savienojams ar elementāru loģiku, jo:
    1] nomaina vienas dogmas pret citām,
    2] veido savu [tāpat ar Jūsu, tātad, cilvēka piedalīšanos]mācību, pretstatot to citām.
    “Tā ir nevis vadība no Dieva, bet gan cilvēku skaidrojums,” – šis nav arguments pēc būtības, jo tas pamatojas vienīgi Jūsu sajūtās.
    Rezultātā, man joprojām nav skaidrs, par kādu garu ir runa.

  13. Indreks…ļoti slikti mēģinat man pierādīt, ka nesaprotat-tikai aklais tam noticēs, bet lai Jūsu Iedomāto Mieru netraucētu..varu tikai pateikt-atvainojiet, ka daru to , kas Jums nav tīkams.

    gvido…Izlasiet vēlreiz ko man uzrakstījāt..būtu jauki, ja te tā būtu.Lai Dievs patiesi Jūs Svētī ar savas gudrības vadību..

Atbildēt